Motivatie

 

Waarom ben ik gastouder geworden? Een vraag die regelmatig aan mij gesteld wordt. 

 

Het antwoord hierop is:

Na het krijgen van mijn kinderen ben ik erachter gekomen dat het fantastisch is om kinderen te zien opgroeien. Het is prachtig om te zien hoe elk kind, zich geheel op zijn of haar eigen wijze, zich gedurende de loop van de tijd ontwikkeld. Een onverwachtse (glim)lach die ik krijg van een kind, of een knuffel, of het zien van het plezier van de kinderen tijdens het spel, daar word ik vrolijk van. 

 

Voor de ontwikkeling van uw kind is het belangrijk dat hij of zij in een veilige, vertrouwde omgeving verblijft, waarin hij of zij zichzelf mag zijn. Zichzelf op zijn eigen (speelse) manier mag ontwikkelen, leren van zichzelf en van andere kinderen. Door hierdoor in positieve wijze de ondersteuning te bieden kan uw kind zich in mijn opvang vertrouwd en veilig voelen. Via deze basis kan het verder zijn of haar eigen 'ik' ontwikkelen. Dit doe ik door warmte te geven, te luisteren en te kijken naar uw kind, zodat het duidelijk is waar haar of zijn behoefte uit bestaat. 

 

In een huiselijke sfeer, met persoonlijke aandacht voor uw kind, wordt gespeeld en ontdekt. Hierbij gebruik ik de VVE-programma's KiKi en/of Piramide als leidraad.